RECRUTAREA SI DEZVOLTAREA PERSONALULUI

RECRUTAREA SI DEZVOLTAREA PERSONALULUI

Obiectivul:

A prezice comportamentul probabil al noilor recrutim, a evalua „potrivirea” motivationala a acestora in pozitiile pe care le urmaresc si a descoperi de ce anume este nevoie pentru a-i tine implicati si performanti la cel mai inalt nivel de care sunt capabili.

Provocarea:

Cu privire la recrutarea si dezvoltarea personalului potrivit, majoritatea organizatiilor accepta faptul ca motivatia este unul dintre ingredientele cheie pentru succes, insa mare parte dintre ele nu testeaza acest lucru pentru ca nu stiu cum sa o faca. Aceia care incearca sa masoare factorii critici care determina gradul de implicare al angajatilor se bazeaza pe foarte generalele Chestionare de Satisfactie a Angajatului, care nu ofera de fapt nicio indicatie despre cum anume fiecare individ este determinat sa performeze la capacitate maxima si de ce. A putea genera o masuratoare individualizata a fortelor motivationale ale fiecaruia dintre angajati, unice acestora si aplicabile sarcinilor pe care ei le realizeaza, este cheia unei recrutari si dezvoltari eficiente a personalului.

Solutia:

Competenta nu este intotdeauna o garantie a succesului. Doar pentru ca o persoana are o anumita capabilitate nu inseamna neaparat ca este si motivata sa o foloseasca intr-un anumit fel. Pe baza descoperirilor recente din cercetarile cognitive, este acum posibil sa masuram in mod statistic 48 de forte motivationale si atitudinale pentru a crea o amprenta unica a motivatiei cuiva la locul de munca. Acesti determinanti ofera informatii de profunzime in ceea ce priveste comportamentul angajatilor, stilul lor de comunicare, si in final, performanta lor. A fi capabil sa decodezi strategiile motivationale ale cuiva, specifice doar lor, devine cheia deblocarii angajamentului sustinut si o performanta ridicata si consistenta in cadrul mediului de munca.

Beneficiile descoperirii Profilului Motivational:

  • Poate fi in totalitate integrat in procesul de HR, sustinand organizatiile sa ia decizii informate referitoare la selectie si recrutare, promovari interne, coaching si mentorat, training personalizat si dezvoltare a carierei intr-un mod individualizat.
  • Utilizarea ei completa poate conduce la o productivitate ridicata, un grad sporit de eficienta si o mai buna performana in general
  • Scande probabilitatea neintelegerilor si conflictului in cadrul echipei sau departamentelor
  • Poate duce la o fluctuatie a personalului mult redusa si o mai mare retentie a performerilor de top care conduc compania catre succes.
  • Deschide usa catre o performanta de top…a fiecarui individ, a echipelor, a companiilor

Next Step