PROFILUL CANDIDATULUI

PROFILUL CANDIDATULUI

Rapoarte simple

Obiectivul:

Evaluarea, decodarea si masurarea la nivel neconstient a fortelor motivationale si a strategiilor de gandire si comportament a Directorilor Executivi, atat din perspectiva sarcinilor lor interne cat si a celor externe.

Provocarea:

Odata, nu foarte demult, organizatiile puteau selecta sau promova doar pe baza unor criterii foarte limitate…

  1. Competenta – poate sa realizeze sarcinile?
  2. Experienta anterioara – a afirmat altcineva ca poate sa realizeze sarcinile?
  3. Instinct – credem ca poate sa realizeze sarcinile?
  4. Raport – ne place suficient de mult incat sa credem ca poate realiza sarcinile?
  5. Performanta in timp – dupa 3-6 luni de proba vom descoperi daca poate realiza sarcinile?

Ingredientele cheie – care sunt esentiale pentru o decizie finala, sunt Atitudinile si Motivatiile. Sunt ele cele mai potrivite pentru respectivul rol? Aceste masuratori sunt cele mai importante si eficiente predictii ale performantei ulterioare.

Solutia:

Ca rezultat a cercetarilor din ultimii zece ani in domeniul testarii psihometrice, este acum posibil sa prezice cu un inalt grad de siguranta, cum anume un director executiv va fi cel mai probabil sa fie motivat pentru a performa, a se comporta si a comunica in mediul de lucru specific din care face parte. Acest lucru inseamna ca ai acum acces la codul motivational necesar pentru a spori implicarea, eficienta si performanta angajatilor, de la cel mai inalt pana la cel mai de baza nivel ierarhic. Metodologia AMP care utilizeaza instrumentul iWAM (Inventory of Work Attitudes and Motivations – Inventarul Atitudinilor si Motivatiilor legate de Munca) si VSQ  (Value Systems Questionnaire) isi realizeaza masuratorile la un nivel fundamental, acolo unde actioneaza fortele neconstiente. Nu numai ca putem acum masura ce anume motiveaza un angajat, dar si in ce masura aceste forte il motiveaza comparativ cu restul populatiei in general.

Beneficiile evaluarii la nivel executiv/ Aplicarea AMP candidatilor:

  • Poate fi in totalitate integrat in procesul de HR, sustinand organizatiile sa ia decizii informate referitoare la selectie si recrutare, promovari interne, coaching si mentorat… pana la dezvoltarea unei cariere de top si planificarea succesiunii.
  • Conduce la o integrare eficienta prin adaptarea la nevoile fiecarui angajat
  • Intelegerea faptului ca oamenii nu sunt niciodata doar in alb si negru. AMP masoara nuantele de gri care conduc la o intelegere aprofundata a ce anume motiveaza pe cineva la locul de munca… nu la modul general, ci specific.
  • Ajuta la decodarea diverselor comportamente si descopera distinctii si caracteristici ale oamenilor care pana acum nu erau vizibile la o simpla observare…in timp poate ai fi putut observa care este motivatia cuiva, insa pana acum nu ai fi putut niciodata intelege de ce anume este acea persoana motivata sa faca acel lucru, in special la nivel neconstient – pe care nu si-l poate explica nici lui insusi/ei insasi. Acum este posibil.

Informatii pretioase

Tipul de informatii care au fost transmise directorilor de Resurse Umane si managerilor de linie despre candidatii de top ca rezultat la procesului de AMP au explicat fortele motivationale si strategiile de gandire si comportament ale persoanei respective, la un nivel de intelegere care inainte putea fi atins numai dupa o perioada de 6 luni sau mai mult de stransa relatie de munca, daca aceasta exista. Acest tip de informatie extrem de valoroasa nu poate fi obtinuta altfel, si in nici un caz intr-o scurta perioada de timp si cu precizia pe care o poate livra AMP . Cunoasterea pe care o companie o poate obtine din acest tip de informatii s-a dovedit a fi o solutie pentru o mai incisiva si mai eficienta selectie a candidatilor si pentru o integrare de succes sau dezvoltare a carierei angajatilor. Acest lucru se asigura ca procesul de selectie a unui candidat din afara organizatiei sau un transfer intern se desfasoara la cel mai inalt nivel.

Next Step

Coaching. Training, Mentoring specific in conformitate cu profilul candidatului corelat cu modelul de excelenta din departament/ramura/ sector/etc.