Acest website este in transformare. Temporar unele informatii pot fi in romana si engleza.
19 Oct

DIGI24 BUSINESS CLUB. Angajatul e mai scump când pleacă.

De la vanzatorul de biblii la profesionistul IT oamenii au nevoie de motivatie. La scola sau in mediul antreprenorial exista ceva ce te face in fiecare dimineata sa te scoli din pat si sa pleci la munca. Pe bani. Evident.

Dar dincolo de suma minima de bani ne care asigura un standard decent de viata, structura motivatiei, a drive-ul intern, a atitudinii in relatie cu activitatea profesionala este o MARE NECONOSCUTA pentru mai mult de jumatate din oamenii din conducere.

Lipsa elementelor motivatoare explica de ce asistam la o volatilitate si dinamica a migratiei  in job atat de mare in personalul companiilor, organizatiilor neguvernamentale si, de ce nu, al partidelor politice.

Intr-un studiu international efectuat de Coevolve in colaborare cu JobEQ, partenerii nostri din Belgia, 52 % din angajati sunt cu potential de migrare catre un nou job.

De ce? Pentru ca sunt “nemultumiti” de conditiile jobului actual. Daca-i intrebi mai specific culmea, nice ei nu stiu ce ii deranjeaza.

Iar cand iti pleaca oamenii profesionisti si esti obligat  sa aduci oameni noi poti ajunge la pierderi de la cateva zeci de mii de Euro in IT la sute de mii de Euro in Aviatie.  Si de la cateva luni moarte in “vanzari” la 3-5 ani de pauza in politica.

Ce este de facut? Cateva idei in interviul de la DIGI 24 Business Club.